Govori.se – Kmetija zahteva celega človeka

Govori.se – Kmetija zahteva celega človeka

Na spletnem portalu Govori.se je bil objavljen intervju. Vabljeni k branju: Damjana je lanska kandidatka za inovativno mlado kmetico, lastnica in gonilna sila kmetije Ostanek-Herič iz Šentvida pri Stični, kjer na šestih hektarjih gojijo več kot 20 sort zelenjave. Svoji kmetiji, ki jo vodi šele tretje leto, je z optimizacijo delovnega procesa letos prislužila zlato ... Read More
 
Agrobiznis – Kmetija Ostanek Heric je zmagovalka akcije S kmetije za vas

Agrobiznis – Kmetija Ostanek Heric je zmagovalka akcije S kmetije za vas

Danes na Agri so Kmetijsko-gozdarska zbornica KGZS, založba Kmečki glas in portal Agrobiznis razglasili zmagovalce akcije S kmetije za Vas. Zlato priznanje je dobila zelenjadarska kmetija Ostanek Heric, ki blizu Šentvida pri Stični goji in vlaga vrtnine in poljščine. Tretje leto je gonilna sila kmetije mlada prevzemnica Damjana Ostanek Heric, pomagajo ji mož Tadej Heric ... Read More
 
Glasovanje Inovativni mladi kmet/kmetica 2016 je končano

Glasovanje Inovativni mladi kmet/kmetica 2016 je končano

Glasovanje tekmovanja Inovativni mladi kmet/kmetica 2016 je končano. Zmagovalec je Toni Kukenberger, ki mu čestitamo za njegovo inovativnost. Obenem se iskreno zahvaljujemo našim podpornikom za vse naše glasove. Hvala lepa 🙂   Damjana Ostanek Heric Vir fotomateriala
 
Glasujte za nas – Glasovanje Inovativni mladi kmet/kmetica 2016

Glasujte za nas – Glasovanje Inovativni mladi kmet/kmetica 2016

Pozdrav! Danes takoj po koncu oddaje Ljudje in zemlja, se je začelo glasovanje za INOVATIVNI MLADI KMET/KMETICA 2016, kjer tekmujemo tudi mi. Kako glasujete za nas? Obiščite FACEBOOK spletno stran ZSPM (Zveza slovenske podeželjske mladine), nas poiščite in všečkajte našo predstavitev. Štejejo se samo direktni všečki in ne deljenja vsebine, vseeno pa vsebino delite, da ... Read More
 

Z uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Piškotki

Informacije o uporabi spletnih piškotkov

Osnovne informacije

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Odločbe novega zakona se pričnejo uveljavljati z dnem 15.6.2013 in veljajo za vse spletne strani, ki na kakršen koli način za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije.
V Direktivi je bil spremenjen člen, ki govori o piškotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogoče shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. računalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po novem mogoča le na podlagi privolitve uporabnika.
Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega, pa vendar so uporabniki s takimi tehnologijami na splošno zelo slabo seznanjeni, prav tako tudi z orodji, s katerimi je piškotke mogoče upravljati.

Kaj so spletni piškotki?
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:
- ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
- življenjsko dobo piškotka;
- vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.
Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Analitika spletnih strani
V skladu z ZEKom-1, smernicami IP-RS ter dodatnimi mnenji IP-RS so morda nekateri analitični piškotki za uporabo lastne analitike že bili servirani ob obisku te spletne strani. Pri uporabi analitike tretjih oseb spoštujemo zakonodajo in temu primerno vaše podatke anonimiziramo tako, da jih ni mogoče uporabiti v druge namene kot za našo lastno analitiko obiskanosti spletnih strani.

Seznam spletnih piškotkov spletne strani
Tudi spletna stran amadej.si, na kateri se nahajate, za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. V nadaljevanju sledi seznam vseh spletnih piškotkov, ki jih spletna stran uporablja ter obrazložitev njihovega namena.

Piškotek in njegov namen:
has_js; preverjanje če brskalnik uporablja JavaScript
euCookie; za informacijo o pogojih piškota
_gat in _ga; piškotki za spremljanje analitike spletnega prometa (Google Analytics)
Uporabljeni so piškotki, ki omogočajo delovanje WordPress CMS sistema

 

Zapri